Rowibus recept på Spröd kaneltårta behöver följande varor:
175 g smör
2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk kanel
Fyllning och garnering:
100g mörk blockchoklad
1 msk smör
3 dl vispgrädde
100g valnötskärnor
Gör så här:
Rita 6 rundlar, à 20 cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
Lägg dem på plåtar.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget.
Blanda vetemjöl och kanel och rör ner detta i smeten.
Bred ut smeten tunt i rundlarna.
Grädda 5-6 minuter i 225°.
Lossa bottnarna och låt dem kallna.
Smält chokladen och smöret i vattenbad eller i micron.
Bred chokladen på en av bottnarna och garnera den med valnötter.
Vispa grädden och lägg samman bottnarna med grädden emellan.
Lägg den chokladbestrukna bottnen överst.
Servera genast så sprödheten behålls.