Rowibus recept på Kasslerpaj behöver följande varor:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
75 g smör
1 msk vatten
Fyllning:
300g kassler, skinka eller bacon
1/2 purjolök
1 apelsin, pressad
1 dl hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl mjölk
2 krm saffran, (1 kuvert)
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen eller tryck ut den i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär köttet i strimlor.
Snitta och skölj purjon och skär den i tunna ringar.
Fräs kött och purjo i lite matfett i stekpannan.
Pressa över apelsinen och låt juicen koka in.
Hacka nötterna grovt.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
Stöt saffranet i en mortel och rör ned i äggblandningen.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fördela kött och purjo i pajskalet.
Häll över äggblandningen och strö över nötterna.
Grädda pajen ca 25 minuter.
Servera med en sallad.