Kasslerpaj

Rowibus recept på Kasslerpaj behöver följande varor:

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
75 g smör
1 msk vatten

Fyllning:
300g kassler, skinka eller bacon
1/2 purjolök
1 apelsin, pressad
1 dl hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl mjölk
2 krm saffran, (1 kuvert)
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen eller tryck ut den i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär köttet i strimlor.
Snitta och skölj purjon och skär den i tunna ringar.
Fräs kött och purjo i lite matfett i stekpannan.
Pressa över apelsinen och låt juicen koka in.
Hacka nötterna grovt.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
Stöt saffranet i en mortel och rör ned i äggblandningen.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fördela kött och purjo i pajskalet.
Häll över äggblandningen och strö över nötterna.

Grädda pajen ca 25 minuter.

Servera med en sallad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.