Kasslerpaj

Rowibus recept på Kasslerpaj behöver följande varor:

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
75 g smör
1 msk vatten

Fyllning:
300g kassler, skinka eller bacon
1/2 purjolök
1 apelsin, pressad
1 dl hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl mjölk
2 krm saffran, (1 kuvert)
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen eller tryck ut den i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär köttet i strimlor.
Snitta och skölj purjon och skär den i tunna ringar.
Fräs kött och purjo i lite matfett i stekpannan.
Pressa över apelsinen och låt juicen koka in.
Hacka nötterna grovt.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
Stöt saffranet i en mortel och rör ned i äggblandningen.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fördela kött och purjo i pajskalet.
Häll över äggblandningen och strö över nötterna.

Grädda pajen ca 25 minuter.

Servera med en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>