Apelsingratinerad kyckling

Rowibus recept på Apelsingratinerad kyckling behöver följande varor:

8 kycklingfilèer
salt, peppar

Gratängsås:
2 dl buljong på tärning
3 dl vispgrädde
1/2-1 dl outspädd apelsinjuice
ca 1/2 dl sky från stekningen
4 msk mjöl
2 dl riven ost
1-2 apelsiner till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader.
Lägg kycklingen i en form, salta och peppra.
Sätt formen mitt i ugnen och stek filèerna ca 30 min.
Ös någon gång under stekningen.
Höj sedan värmen till 250 grader.
Koka upp buljongen och en del av grädden.
Vispa ut mjölet i resten av grädden och tillsätt det i buljongen.
Smaka av med juicen.
Tillsätt också skyn från stekningen av kycklingen.
Blanda i osten och rör om.
Såsen får nu inte koka eller röras om för då blir den seg.
Häll såsen över filèerna och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min eller tills den har fått färg.
Garnera med vridna apelsinskivor.
Servera med kokt potatis eller ris.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.