Rowibus recept på Apelsingratinerad kyckling behöver följande varor:
8 kycklingfilèer
salt, peppar
Gratängsås:
2 dl buljong på tärning
3 dl vispgrädde
1/2-1 dl outspädd apelsinjuice
ca 1/2 dl sky från stekningen
4 msk mjöl
2 dl riven ost
1-2 apelsiner till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader.
Lägg kycklingen i en form, salta och peppra.
Sätt formen mitt i ugnen och stek filèerna ca 30 min.
Ös någon gång under stekningen.
Höj sedan värmen till 250 grader.
Koka upp buljongen och en del av grädden.
Vispa ut mjölet i resten av grädden och tillsätt det i buljongen.
Smaka av med juicen.
Tillsätt också skyn från stekningen av kycklingen.
Blanda i osten och rör om.
Såsen får nu inte koka eller röras om för då blir den seg.
Häll såsen över filèerna och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min eller tills den har fått färg.
Garnera med vridna apelsinskivor.
Servera med kokt potatis eller ris.