Budapestrulle

Rowibus recept på Budapestrulle behöver följande varor:

2 dl äggvita (ca 6 st.)
3 dl strösocker
100 gr hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 liten burk, ca 400 gr, fruktcocktail
2 tsk kakao
2 tsk socker

Gör fyllningen så här:
Häll spadet av fruktcocktailen.
Blanda grädde, kakao och socker i en skål och vispa tills grädden blir tjock.
Blanda med frukten.

Gör Budapestrullen så här:
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir en tjock marängsmet.
Hacka nötterna fint, blanda med mjöl och kakao.
Vänd försiktigt ner i marängsmeten.
Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i 175grader varm ugn 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, låt papper och plåt ligga kvar på kakan, då blir den lättare att rulla ihop.
Tag bort pappret från kakan.
Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.

Tips: Tårtan går bra att frysa färdig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.