Valpträning

Rumsren

gå ut med valpen när den behöver efter lek, mat, sömn när den druckit, gå ut ofta gärna en gång i timmen i början, gå till samma ställe varje gång, stanna vid stället kissar den så glöm inte att berömma den mycket, säg kissa det blir en signal som du kan använda hela livet.

Ensamhetsträning

När valpen är hemmastadd kan man börja träna den genom att man går in i ett annat rum, träna ensamhet när valpen är trött, smyg inte gå utan att göra någon affär av det. Upprepa en stund varje dag.

Bita

valpen använder munnen för att utforska, ta bort allt som valpen inte får bita på t.ex. skor, leksaker, sladdar mm. Ge den en egen låda som den kan gå och hämta saker i, glöm inte att ta bort alla farliga saker som valpen kan bita i, valpar har stort tuggbehov på grund av tandutvecklingen, ge hunden tuggsaker.

Valpen nafsar

Avled eller nonchalera – gå ifrån valpen när den inte slutar bita på t.ex. händerna skrik till om den inte släpper eller ta ett grepp över nosen och lossa försiktigt handen.

Valp – barn

Tänk på att aldrig lämna små barn ensamma med valpen, tänk också på att valpen behöver mycket lugn och ro i början.

Lära

Tänk på att det är nu när hunden är liten som det kanske är lättast att lära den vissa saker som att borsta tänderna, trimmas, borstas, klippa klorna och badas, om man gör dessa saker ofta i början så vänjer valpen sig och behöver inte vara rädd.

När du tränar

När du tränar din hund, tänk på att inte ge godis efter varje kommando, eftersom hunden då förväntar sig att få det hela tiden, lagom är bäst.

Lämna en kommentar