Spröd kaneltårta

Rowibus recept på Spröd kaneltårta behöver följande varor:

175 g smör
2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk kanel

Fyllning och garnering:
100g mörk blockchoklad
1 msk smör
3 dl vispgrädde
100g valnötskärnor

Gör så här:
Rita 6 rundlar, à 20 cm i diameter, på tre bakplåtspapper.
Lägg dem på plåtar.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget.

Blanda vetemjöl och kanel och rör ner detta i smeten.
Bred ut smeten tunt i rundlarna.
Grädda 5-6 minuter i 225°.
Lossa bottnarna och låt dem kallna.

Smält chokladen och smöret i vattenbad eller i micron.
Bred chokladen på en av bottnarna och garnera den med valnötter.
Vispa grädden och lägg samman bottnarna med grädden emellan.
Lägg den chokladbestrukna bottnen överst.

Servera genast så sprödheten behålls.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.